Тамара Коблик

110 000 гривень жителька Тернопільському району перерахувала шахраям

За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження

За допомогою до співробітників поліції звернулася 28-річна жителька Тернопільського району. Зі слів потерпілої, до неї зателефонував незнайомець, який представився працівником банку і повідомив, що з її карти невідомі намагаються зняти гроші. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Співрозмовник зазначив, що до жінки перетелефонує оператор і розповість послідовність дій, які необхідно виконати, щоб убезпечити себе від так званих злочинців.

Під час розмови шахрай назвав рахунок на який потрібно надіслати кошти. Зловмисник запевнив, що після розв'язання проблеми із картою, гроші повернуть.

Виконуючи вказівки потерпіла кількома транзакціями перерахувала понад 110 тисяч гривень із банківських карток. Згодом зрозуміла, що телефонували до неї аферисти. За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження.

Правоохоронці наголошують усім жителям, що працівники банківських установ ніколи не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі. Якщо додзвонювач наполягає на зміні пароля чи перекиданні коштів на інші рахунки, чи мобільні номери, пропонує збільшити строк дії картки - кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділенні банку.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео