Анастасія Кисіль

14 вересня продадуть з аукціону демонтований у Тернополі радянський літак

Всі гроші з продажу віддадуть на придбання дронів для ЗСУ

Бізнесменів закликають придбати пам’ятник у вигляді літака, який раніше був на масиві Східний у Тернополі. За всі кошти з його продажу придбають дрони для тернопільських військових на передову. Про це повідомив під час брифінгу 8 вересня міський голова Тернополя Сергій Надал.

Цього року був демонтований старий радянський літак. Ми оголосили аукціон, щоб з продажу цього літака, придбати такі необхідні для фронту дрони. Передамо ці дрони у військові підрозділи, де воюють наші тернополяни. Сьогодні я хочу звернутися до представників бізнесу. Я закликаю вас взяти участь в аукціоні і придбати пам’ятник у вигляді літака, – каже Сергій Надал.

Довідка: 

МіГ-17 (за класифікацією НАТО: Fresco) — радянський реактивний винищувач періоду Холодної війни. Стояв на озброєнні країн Варшавського договору, Китаю та інших держав. Перший політ прототипу відбувся 14 січня 1950 року. Державні випробування проходили у 1951 р. Було відмічено загальне поліпшення пілотно-тактичних характеристик, а також зріст максимальної швидкості на 50 км/год у порівнянні з МіГ-15. З 1951 року розпочалося серійне виробництво нового винищувача, що отримав індекс МіГ-17.

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео