Тамара Коблик

17 людей загинули внаслідок аварій на Тернопільщині від початку року

Від початку року патрульні виявили та притягнули до відповідальності 2097 пішоходів, які порушили ПДР України

Від початку року на Тернопільщині сталося 134 ДТП за участю пішоходів. Як наслідок — 98 людей травмовано та 17 загинуло. Про це розповіли у пресслужбі Патрульної поліції області.

Правоохоронці нагадують: відповідно до ч. 1 ст. 127 (Порушення правил дорожнього руху пішоходами) КУпАП, за недотримання вимог ПДР передбачений штраф у розмірі 255 гривень. Від початку року патрульні виявили та притягнули до відповідальності 2097 пішоходів, які порушили ПДР України.

Кожен пішохід являється учасником дорожнього руху та зобов'язаний:

  • рухатись по тротуарах та пішохідних доріжках;
  • переходити проїзну частину по пішохідних переходах, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів та узбіч;
  • у місцях, де рух регулюється, повинні керуватися сигналами світлофора або регулювальника;
  • перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об'єктів, що обмежують оглядовість, повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються;
  • у разі наближення транспортного засобу з увімкненими проблисковими маячками червоного та (або) синього кольору і (або) спеціальним звуковим сигналом повинні утриматись від переходу проїзної частини або негайно залишити її.

Фото Патрульної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео