Дарія Шевченко

19-річний спортсмен з Тернопільщини здобув «бронзу» на чемпіонаті світу 2022 з біатлону

Віталій Мандзин професійно займається біатлоном вже 10 років

У Рупольдингу відбувся літній чемпіонат світу з біатлону, де збірна України здобула нагороду. Бронзову медаль виборов 19-річний Віталій Мандзин з Тернопільщини. Хлопець поділився, що завжди прагнув досягти найвищих висот у спорті, тому буде й надалі плідно працювати, щоб прославляти рідну країну. Він розповів, що відчував у перші хвилини після фінішу.

Важко передати словами ці відчуття. Була гордість за Україну, за те, що я українець. Був гордий за те, що зараз вийду з українським прапором на п’єдестал і представлю Україну на весь світ. Під час гонки вся енергія та сила України була зі мною,- сказав Віталій.

Привітав спортсмена Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради. Він нагородив його цінним подарунком – годинником голови Тернопільської обласної ради.

Наша гордість! Віталію Мандзину лише 19 років, але його наполегливість та сила волі допомогли досягти великого успіху. За цією перемогою стоїть колосальна праця.  Вітаю Віталія з перемогою. Пишаємось такими талановитими земляками, - зазначив Володимир Болєщук. - Переконаний, що перемоги наших спортсменів на міжнародному рівні потрібно гідно оцінювати. Адже коли вони піднімають на п‘єдесталі український прапор - вони прославляють нашу державу на весь світ.

До слова, медаль Віталія Мадзина -  перша для України на цьогорічному літньому чемпіонаті світу з біатлону.

Фото зі сторінки Володимира Болєщука

Вибір читачів за тиждень

Відео