20 тернопільських чиновників не пройшли люстрацію

Тернопільські податківці почали перевіряти задекларовані майно і фінанси чиновників області в рамках Закону «Про очищення влади». З початку року проведено 1720 перевірок, і виявлено, що 20 декларантів все-таки прибрехали про свої статки. За це їх позбавлять влади на 10 років.

Як повідомили в управлінні доходів і зборів фізичних осіб Головного управління ДФС у Тернопільській області, перевіряли чиновників за спеціальним алгоритмом, який дозволяє виявляти недостовірність відомостей, зазначених в деклараціях про майно, набуте за час перебування на відповідних посадах, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.

За результатами таких перевірок, у 1700 декларантів правдивість наданих відомостей підтвердилась, у 20 – виявлено недостовірність чи невідповідність даних.

Роботи у податківців залишилось немало, адже загалом з початку введення в дію Закону України «Про очищення влади» до підрозділів ДФС у Тернопільської області надійшло 3197 запитів про проведення перевірок достовірностей відомостей, 2781 з них – цьогоріч.

Нагадаємо, що особа, яка вказала недостовірні відомості щодо набутого майна та не змогла пояснити його походження, позбавляється на десятирічний термін права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Щоправда, кожен з «люстрованих» має право оскаржити рішення в суді, зокрема в Європейському суді з прав людини.

Юлія НІКІТІНА.

Вибір читачів за тиждень

Відео