Двоє жителів Тернопілля постраждали від шахрайства в мережі

5da3014b8b428-publication_240178_img52aef6978ee97b5885cef991b2348f7d-696x464png_thumb_686_454

Минулої доби поліцейські зареєстрували два повідомлення від жителів області, які постраждали від інтернет-шахраїв. Люди хотіли придбати товар через мережу, проте замовлення не отримали і втратили гроші.

Обоє потерпілих знайшли оголошення на одному із популярних сайтів. 34-річний тернополянин хотів купити кухонну техніку, а 19-річний житель Шумська – мобільний телефон. Чоловіки здійснили передоплату  за товар і залишилися ні з чим. Тернополянин перерахував псевдопродавцю 4 600 гривень, а шумчанин – 8500, пише dosie102.te.ua.

За даними фактами розпочато кримінальні провадження. Правоохоронці проводять  комплекс заходів щодо розкриття злочинів.

Поліцейські радять, як вберегтися від віртуальної покупки та не втратити кошти:

- уникайте передоплати при купівлі речей. Оплачуйте товар лише після отримання, огляду та перевірки у відділенні пошти; - ретельно вивчайте усю інформацію про продавця, інтернет-магазин, шукайте відгуки інших клієнтів; -шукайте продавця з вашого міста, зустрічайтеся з ним особисто, оглядайте товар і вже тоді оплачуйте; -не ведіться на низьку ціну товару в порівнянні з аналогами у інших продавців; -не здійснюйте оплату на анонімні реквізити: електронні платіжні системи, поповнення мобільного телефону; -переписку з продавцем ведіть виключно на вебсайті, де здійснюєте замовлення. Якщо спілкуєтеся через месенджери, не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео