Тамара Коблик

5,3 тис. доларів за перетин кордону: нардепці з Тернопільщини повідомили про підозру (відео)

Нардепка викинула хабар за паркан, коли до неї навідалися слідчі

11 липня 2023 року повідомлено про підозру у зловживанні впливом чинній народній депутатці та помічниці нардепки. Дії нардепки та її помічниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У межах досудового розслідування встановлено, що депутатка спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду 5,3 тис. дол. пообіцяла громадянину забезпечити прийняття уповноваженим особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до Інформаційної системи «Шлях».

Надалі співучасники організували надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийняла рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України. Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів - 2 800 дол.

НАБУ також опублікувало фрагменти оперативного відео по цій справі.

Нагадаємо, у Тернопільській області Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили помічника народного депутата на одержанні неправомірної вигоди за внесення даних у систему «Шлях».

Відео НАБУ

Фото з відкритих  джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео