Тамара Коблик

5 безпечних способів, як позбутися комарів

Засоби від комарів можна приготувати власноруч - вони «працюють» не гірше за магазинні, але при цьому повністю натуральні

Комарі влітку просто не дають спокою - так і норовлять скуштувати людської крові. Уникнути укусів кровопивць допомагають лише спеціальні засоби-репеленти. Але, на жаль, магазинні та аптечні підходять далеко не всім, оскільки містять синтетичні сполуки - вони можуть викликати алергію, кашель, почервоніння шкіри та свербіж. Особливо не хочеться бризкати такою «хімією» діток. Уніан пише, що допомагає від комарів - народні засоби, які безпечні для людей і які ненавидять комахи.

Що відлякує комарів - 5 способів позбутися кровопивців

  • Лимон і гвоздика

Комарі не терплять запаху гвоздики - аромат цих прянощів дезорієнтує їх у просторі, і вони не відчувають запаху людини. Щоб відлякати комах, потрібно взяти 5 г спеції, залити склянкою води (200 мл), довести до кипіння і проварити ще 15 хвилин. Потім можна наносити на шкіру за допомогою розпилювача.

Комарів у кімнаті можна розполохати за допомогою гвоздики та лимона (або апельсина) - запах цитрусових комахам теж не до душі. Для цього розріжте лимон або апельсин навпіл і встроміть у половинки по 5-8 бутонів сухої гвоздики. Розкладіть по кімнаті - комарі не потривожать.

  • Ваніль

Ще один спосіб, як уберегтися від укусів комарів - використовувати проти них ваніль. Потрібно взяти 1 ч. л. звичайного ваніліну і розвести в склянці води, а потім за допомогою ватного тампона змастити відкриті ділянки тіла. Такою ванільною водою також можна обприскати одяг і приміщення. 

Як варіант, можна просто нанести порошок ваніліну на шкіру. 

  • Полин, м'ята, базилік, лаванда

Кровосисні комахи також не люблять запаху багатьох ароматних трав - наприклад, полину, лаванди, м'яти і базиліка. 

Базилік, лаванду і м'яту можна посадити просто під вікнами (якщо у вас приватний будинок) або висадити в горщики і поставити їх на підвіконня - запевняємо, комарі і мухи будуть обходити його десятою дорогою. Гілочки полину можна розкласти в будинку або взяти з собою, якщо відпочиваєте на природі. 

Також із базиліка можна приготувати натуральний засіб від комарів у вигляді спрею-репелента: потрібно взяти 20 г свіжого листя, залити його 200 мл окропу й додати 15 крапель ефірної олії гвоздики або евкаліпта. Перемішати, процідити і залити у флакон із розпилювачем. 

Також хороші засоби від комарів на вулиці, наприклад, під час відпочинку на природі - соснові шишки або хвоя ялівця. Їх просто потрібно кинути в багаття, і комарі не наблизяться.

  • Лавровий лист

Ще один спосіб, як відлякати комарів із приміщення - підпалити лавровий лист і, поки він тліє, обкурити приміщення. Поки триматиметься запах, у домі не буде не лише комарів, а й мух. На людей палений лавр ніяк не діє - він має приємний пряний аромат.

  • Нашатирний спирт

Запах нашатирю позбавить кровопивців на всю ніч. Для цього потрібно протерти розчином аміаку підвіконня і дверні рами. Нашатир, як і гвоздика, дезорієнтує комарів. Людина припиняє відчувати запах через кілька хвилин.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео