Божена Волинець

5 спортсменів з Тернопільської області стануть учасниками Олімпійських ігор у Пекіні

272165241_238366738474458_2847279984234501451_n (Copy)

45 спортсменів представлятимуть Україну на XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні в 12 спортивних дисциплінах, 5 яких – з Тернопільщини.

Як зазначають у повідомленні, у біатлоні спортивну честь нашої держави відстоюватимуть Дмитро Підручний серед чоловіків та Олена Білосюк (Підгрушна) серед жінок. У санному спорті виступлять кременчани Андрій Мандзій (одиночні сани, чоловіки) та Юліанна Туницька (одиночні сани, жінки). У лижному двоборстві єдиним у складі нашої команди буде кременчанин Дмитро Мазурчук, і це для спортсмена дебют на Олімпійських іграх (в 2016-му він представляв Україну на Юнацьких Олімпійських іграх - фінішував сьомим у лижному двоборстві).

Двоборець з Кременця Віктор Пасічник, який брав участь в Олімпіадах у Сочі в 2014-му та Пхьончхані в 2018-му, цього разу увійшов до резервного списку спортсменів. У складі резерву і екс-тернополянка, яка зараз виступає за Закарпаття, – біатлоністка Анастасія Меркушина. Щоправда, як повідомляв «Терен» раніше, Біатлоністка з Тернопільської області Анастасія Меркушина не увійшла у склад олімпійської команди.

- Це рекордна кількість видів спорту на Зимовій Олімпіаді, в яких виступатимуть українці – у біатлоні, бобслеї, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, лижних гонках, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, стрибках на лижах з трампліну, фігурному катанні, фристайлі та шорт-треку, - пишуть у дописі управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА.

На цих Іграх буде на 12 атлетів більше, ніж на попередніх у 2018 році.

Вперше в історії Україна буде представлена у змаганнях змішаних команд з фристайлу (акробатика) та в жіночому бобслеї (монобоб).

Кількість фристайлістів збільшилася, у порівнянні з минулими Іграми, з 2 до 5.

Склад Олімпійської команди-2022 нараховує чотирьох Олімпійських чемпіонів: біатлоністки Олена Білосюк (Підгрушна), Юлія Джима, Валентина Семеренко та фристайліст Олександр Абраменко, а також три призери Юнацьких Олімпійських ігор – фігуристи Олександра Назарова-Максим Нікітін та Іван Шмуратко.

До складу делегації увійшли 26 тренерів, 10 лікарів та масажистів, 7 представників технічного персоналу.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео