Тернополянам на замітку: чому варто займатися плаванням

111

Під час плавання працюють м’язи всього тіла. Але через підтримку тіла водою, навантаження на суглоби іде мінімальне. Саме тому плавання включають в комплекс лікування переломів, ожиріння, серцево-судинних захворювань та навіть захворювань дихальної системи. Тож, якщо ви читали наші поради для новачків в плаванні і бажаєте більше дізнатися про користь, ми сьогодні вам про це розповімо.

 

Отже, 5 ключових причин почати займатися плаванням

 
  1. Після плавання підвищується рівень гормону ендорфіну. Тепла вода й активність викликають прилив сил, покращують настрій і дають заряд бадьорості на цілий день. При регулярних заняттях в басейні ви можете не лише уникнути депресії, а й забути що це таке.
  2. Плавання включає в роботу всі м’язи організму.  За  годиною водної активності спалюється приблизно 250 калорій.
  3. Одиночне плавання підходить для людей будь-якого віку, комплекції та рівня фізичної підготовки. У воді простіше утримувати власне тіло. Різні види плавання рекомендують вагітним і матусям, які нещодавно народили.
  4. Різноманіття. Синхронне плавання, брас, батерфляй, аквааеробіка, аквафітнес, джоггінг – тренери в басейні підберуть для вас саме той вид тренування, який вас зацікавить. А можна чергувати види.
  5. Плавання зміцнює поставу та знімає стрес.
 

Якщо вас все ж зацікавило одиночне плавання, але відсутній досвід заняття в басейні, то спершу:

- проконсультуйтеся з сімейним лікарем (така активність не підходить людям з респіраторними захворюваннями, шкірними хворобами в активній фазі, вірусними захворюваннями. Заняття в басейні протипоказані при активній формі туберкульозу, сифілісу, вадах серця і легенів, нестабільності хребта, хворим на епілепсію. При цих недугах людина ризикує сам отримати травму в басейні й піддає оточуючих ризику). Якщо протипоказань немає, то дерматолог та гінеколог видають відповідну довідку:

- підберіть зручний басейн або варіант відкритої водойми;

- проводьте індивідуальні тренування. Якщо людина боїться води, то тренер допоможе побороти страх практичними порадами, поставить правильне дихання, відкоригує стиль.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео