Віра Олександрович

Така у них робота: новий рекорд у Тернополі запланували на п’ятницю, 4 лютого

Перемога_фасад

Депутатів у Тернополі чекатимуть у п’ятницю, 4 лютого, в залі Українського дому «Перемога» за адресою: бульв. Т. Шевченка, 27. Прибути туди обранці тернополян повинні традиційно о 9:00.

Розпорядження міського голови Сергія Надала «Про скликання 12-ї сесії» 25 січня оприлюднили на офіційному сайті ради. Принагідно міському управлінню цифрової трансформації та комунікацій із ЗМІ наказали забезпечити онлайн-трансляцію засідання через Інтернет, адже, за умов карантину, до зали зможуть потрапити далеко не всі.

У переліку запропонованих раді до розгляду питань – чимало пунктів. Усі поки що не оприлюднили, є лише окремі напрямки. Їх і так уже достатньо. Вочевидь депутати підуть на новий рекорд, адже востаннє збиралися ще 17 грудня і попрацювали тоді політики дуже й дуже ефективно. Цього разу вони планують заслухати звіт щодо здійснення міською радою та її виконавчим комітетом державної регуляторної політики у 2021 році. Окрім того, хочуть внести зміни до свого рішення від 04.12.2010 р. №6/1/17 «Про виконавчі органи та структуру міської ради».

До переліку потрапили також такі пункти: - «Про звіти старост Тернопільської міської територіальної громади про роботу за 2021 рік»; - «Про звіти постійних комісій про роботу за 2021 рік»; - «Про реалізацію проєктів громадського бюджету в 2021 році»; - «Про втрату чинності рішення міської ради».

Частина питань буде пов’язаною із виконанням міських програм. Швидше за все, за них звично голосуватимуть так званими пакетами, без обговорення в залі: - «Про внесення змін в рішення «Про затвердження Програми захисту населення і території Тернопільської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019-2022 роки»; - «Про внесення змін в рішення «Про Програму розвитку парків на 2019-2021 роки»; - «Про виконання «Програми розвитку парків на 2019-2021»; - «Про виконання «Програми співпраці міської ради та управління Державної казначейської служби України у м. Тернополі в сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів за 2020-2021 роки»; - «Про виконання «Програми оновлення, актуалізації містобудівної, топографо-геодезичної документації та впровадження геоінформаційної системи ведення містобудівного кадастру на 2019-2021 роки»; - «Про виконання комплексної програми «Здоров’я громади» на 2019-2021 роки»; - «Про виконання «Програми підготовки спеціалістів для комунальних підприємств, установ, організацій і виконавчих органів міської ради з числа студентів закладів вищої освіти та їхнє подальше працевлаштування на 2019-2021 роки»; - «Про виконання «Програми забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської МТГ на 2021 рік»; - «Про виконання «Програми «Турбота» на 2019-2021 роки»; - «Про виконання «Програми розвитку міжнародного співробітництва і туризму Тернопільської міської територіальної громади на 2019-2021 роки»; - «Про виконання «Програми підтримки книговидання місцевих авторів, та забезпечення святкових і офіційних заходів на 2019-2021 роки».

У порядку денному будуть і питання, пов’язані із долею комунальних підприємств: - «Про внесення доповнень у рішення «Про надання дозволу Комунальному підприємству «Тернопільводоканал» на оформлення овердрафтового кредиту»; - «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Міськавтотранс».

Серед цікавого також є таке: - «Про створення координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Тернопільській міській раді, затвердження її положення»; - «Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності».

До речі, розглянути депутати планують і низку традиційних питань про міжбюджетні трансферти, внесення змін до рішень міської ради, а також – цілий пакет різнопланових земельних пунктів, у тому числі – про продаж кількох ділянок.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео