Анастасія Кисіль

6 книжок на канікули від найбільшої книгозбірні Тернопільщини

AA8A39A0-69EF-4528-BEF8-042BB312AFBC

Для любителів читати, і для тих, хто ще не полюбив, бо, якщо оберете одну книжку з цієї добірки - не зможете зупинитись. Вечори ще довгі, роботи менше, а у декого зимові канікули - саме час діставати «відкладені на понеділок книжки» або обрати нові.

Журналісти «Терену» звернулись із питанням: «Що почитати?» до Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки. Ось, що порадили нам, а ми - вам.

 

Сара Джіо «На добраніч, Джун»

Джун — серйозна й успішна банкірка, яка досягла професійного успіху завдяки витримці й непорушності. Коханню просто нема місця в її житті. Проте жінці дедалі важче підтримувати такий шалений ритм. Коли Джун дізнається, що в спадок від далекої родички Рубі отримала крамницю дитячих книжок, то відразу вирішує її продати. Утім у Сіетлі, куди вона вирушає, щоб організувати продаж, жінка натрапляє на інакше життя, без стресу і паніки, а також дізнається давні сімейні таємниці. Тож чи з’явиться в неї бажання, час і сила зберегти непримітну книжкову крамничку, побудовану ще 1940 року?

IMG_4510
IMG_4510

 

Луїза Мей Олкот «Коли приходить Різдво»

Коли ж приходить Різдво? Тоді, коли випадає сніг, щипає мороз? Коли готовий святковий стіл? Коли око милують різнобарвні різдвяні вогники? Коли всі люди здорові та щасливі й обдаровують одне одного дорогими подарунками? Мабуть, що ні. Різдво приходить тоді, коли ми вчимося від маленького Ісуса любові та співчуття до ближнього. Коли вміємо побачити скрутне становище вбогої людини і простягаємо руку допомоги. Диво різдвяної ночі творять не величні слова і подарунки, а тихий дитячий шепіт вдячності і віра в те, що добро завжди перемагатиме зло. Теплі різдвяні історії відомої американської письменниці Луїзи Мей Олкот стануть чудовим доповненням до різдвяних свят для дітей та дорослих.

IMG_4511
IMG_4511

 

«Таке різне Різдво »

«Таке різне Різдво» — нова збірка короткої прози сучасних українських письменників продовжує традицію різдвяних антологій «Видавництва Старого Лева». Ми завжди так чекаємо Різдва! Щоразу плекаємо нову надію на диво. І, знаєте, дива таки трапляються: яскраві й буденні, великі і непомітні. Примирення братів, зустріч земляків, можливість, зависнувши в аеропорту між рейсами, просто добре виспатися у затишній «штуці» — готельній капсулі чи посмакувати «різдвяним поліном», французьким святковим десертом, десь у порожньому готелі в Нормандії. Різні дива, різне Різдво. Когось застає вдома, когось — у дорозі, а когось — у лікарні… Тихе Різдво й наповнене дитячим сміхом, самотнє і у колі сім’ї, урочисте і скромне, замріяне і ностальгійне, традиційне і не схоже ні на що. У кожного своя різдвяна історія, своє особливе Різдво.

IMG_4513
IMG_4513

 

Наталія Гурницька  «Мелодія кави у тональності кардамону»

Драматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова XIX сторіччя! Що це – мінлива пристрасть чи справжні почуття? Для неї – це перше кохання, для нього – мабуть, уже й останнє… Чи отримають закохані шанс змінити власну долю, залишитись разом і чи взагалі можливо побудувати щастя, балансуючи на краю прірви та порушуючи всі можливі заборони?

IMG_4514
IMG_4514

 

Джей Ашер «Сяйво»

Родина Сьєрри має ялинкову ферму в Каліфорнії. Щороку напередодні Різдвяних свят безтурботне життя дівчини поруч із кращими подругами в Орегоні переривається переїздом до Каліфорнії, де вони з батьками впорядковують ялинковий базар і продають ялинки. У Сьєрри ніби два різні життя: одне — в Орегоні, інше — у Каліфорнії на Різдвяні свята. Коли вона живе в одному з них, то завжди сумує за друзями з іншого. Так було щороку, доки Сьєрра не зустріла Калеба, і вони перевернули світ одне одного.

IMG_4515
IMG_4515

 

Едіт Іва Егер  «Дар. 12 уроків, які врятують ваше життя»

Едіт Еґер написала цю книжку на прохання читачів її бестселера «Вибір» і це практичний посібник як подбати про своє ментальне здоров’я – як жити повноцінно і не застрягати у в’язниці власного розуму.

Це своєрідні 12 сеансів від видатної психотерапевтки, які дають підказки як сприймати свої емоції, як позбутись комплексу жертви, зцілитись від дитячих травм, переживати втрати та горе, як виходити з конфліктних ситуацій чи не потрапляти у них, як прийняти і полюбити себе, як позбутися відчуття вини, як навчитись контролювати свої страхи та впоратись з тривожністю.

У кожному розділі докторка Еґер ділиться історіями з власного життя та історіями своїх пацієнтів, а в кінці пропонує ключі до звільнення від проблеми. Це установки, вправи або питання, які допоможуть знайти шлях з наших ментальних в’язниць до свободи і радіти життю.

IMG_4516
IMG_4516

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео