Віра Олександрович

Як правильно подати скаргу на медиків, пояснили жителям Тернопільщини

скарга111

Куди може поскаржитися пацієнт при невиконанні своїх обов'язків місцевими лікарями, у тому числі – на Тернопільщині?

Відповідь на це запитання мають пояснили у Пресслужбі МОЗ України.

- Відразу зауважимо, що скарги будь-якого характеру слід починати розв’язувати безпосередньо у медичному закладі, звернувшись до керівника лікарні, - наголошують фахівці. - Якщо таке звернення не допомогло, можна звернутися до регіональних департаментів охорони здоров’я при обласних держадміністраціях. 

Також у регіонах працюють телефонні «гарячі лінії» з питань COVID-19.

- Наразі у Програмі медичних гарантій визначили чіткий перелік і обсяг медичних послуг і лікарських засобів, оплата яких гарантується за рахунок коштів Державного бюджету України, - додають у МОЗі. - Це означає, що пацієнт має право отримувати їх у повному обсязі та безоплатно у лікарнях, які працюють за договором із НСЗУ – Національною службою здоров’я України. 

Якщо ж у закладі, що має договір із НСЗУ, відмовляють у медичних послугах або вимагають гроші за те, за що заплатила держава, це є порушенням прав пацієнта. Тоді можна подати скаргу через електронну форму на сайті НСЗУ у розділі «Громадянам».

До слова, оператори контакт-центру НСЗУ за номером 16-77 можуть підказати, як правильно подати скаргу у разі необхідності.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео