Абітурієнти цього року вступатимуть до Тернопільських вузів за новими правилами

Без названия

Тернопільські ВНЗ оприлюднили нові правила вступу на 2018 рік.

Правила прийому розроблені приймальними комісіями Тернопільських університетів відповідно до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2018 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 13 жовтня 2017 року № 1378 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 14 листопада 2017 року за № 1397/31265.

Як пише сайт За Збручем, зарахування до вузів відбудеться на конкурсній основі. Кожен заклад розраховує конкурсний бал, на основі якого й проводиться конкурсний відбір абітурієнтів. Для обчислення цього балу використовують формулу, де отримані бали за навчальні дисципліни під час зовнішнього незалежного оцінювання та інші показники множаться на певні коефіцієнти. Беруться до уваги п’ять показників: оцінки зовнішнього незалежного оцінювання або вступних іспитів з трьох конкурсних предметів або двох предметів і творчого конкурсу, середній бал документа про повну загальну середню освіту, переведений в шкалу від 100 до 200 балів, та бал за успішне закінчення підготовчих курсів закладу вищої освіти.

Виглядає формула так: конкурсний бал (КБ) = К1*П1 + К2*П2 + К3*П3 + К4*А + К5*ОУ. У ній П1, П2 – це оцінки зовнішнього незалежного оцінювання або вступних іспитів з першого та другого предметів; П3 – оцінка зовнішнього незалежного оцінювання, вступного іспиту з третього предмета або творчого конкурсу; А – середній бал документа про повну загальну середню освіту, переведений в шкалу від 100 до 200 балів відповідно до таблиці переведення середнього бала документа про повну загальну середню освіту, обрахованого за 12-бальною шкалою, ОУ – бал за успішне закінчення підготовчих курсів закладу вищої освіти для вступу до нього за шкалою від 100 до 200 балів при вступі на спеціальності (спеціалізації), зазначені в переліку спеціальностей, яким надається особлива підтримка.

Нові правила прийому стосуються лише випускників, які вступають на освітній ступінь «бакалавр». Для магістрантів вступний бал розраховують по-іншому. Ознайомитись з правилами прийому більш детальніше можна на офіційних сайтах тернопільських вищих закладах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео