Оксана Бучко

Тернополян закликають писати листи до Верховної Ради, аби не допустити прийняття суперечливого законопроекту

kryvyi-rih-proty-lgbt

Серед законопроектів, які пропонують включити до порядку денного третьої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, є законопроект 3316 та 3316-2,3. Він передбачає до 8 років тюрми за мітинги проти гейпараду та колективну критику ЛГБТ.  Тож тернополян закликають протидіяти прийняттю цього закону.

Законопроект 3316 зможуть винести до Верховної Ради та проголосувати до середини липня, коли має завершити роботу чергова сесія. Щоб не допустити цього, пропонують:

-максимально розповсюдити у всіх мережах цю інформацію із коментарем – «#СТОП 3316!», щоб підняти інформаційну хвилю та достукатися до депутатів;

-хто має доступ чи контакти депутатів, слід писати їм та дзвонити, аби вони не голосували за постанову № 2835-14 про внесення законів в порядок денний, якщо з відти не виключать 3316, та 3316- 2,3.

Нагадаємо, законом №3316 пропонується встановити кримінальне покарання у вигляді штрафів та тюремного покарання за нетерпимість, публічні заклики, приниження гідності за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності. Самі автори в пояснювальній записці дають відповідь щодо необхідності внесення змін – зобов’язати суди в обов’язковому порядку карати всіх, хто критикує ЛГБТ та відстоює сімейні цінності.

Проект листа з вимогою не приймати такого закону – тут.

Інструкція, як підписувати та надсилати листи, – тут.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео