Орест Сарматський

Агро-новини 27 квітня

квіт27

Експерт: Ціни на яйця зростати не будуть

Асоціація «Союз птахівників» пояснює зниження цін на яйця збільшенням пропозиції продукції на ринку в результаті низького попиту й сезонного зростання виробництва.

«Накопичилися великі запаси на складах. Це зіграло свою роль. Крім того, почалося сезонне зростання виробництва в господарствах населення», — цитують Українські Новини керівника асоціації Сергія Карпенка.

2701
2701

За його словами, зростання цін найближчим часом не буде.

В Україні розробили план боротьби з АЧС

В Україні для стабілізації епізоотичної ситуації щодо АЧС спеціалісти Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів напрацювали пакет проектів нормативно-правових актів, які дозволять врегулювати та ефективно контролювати ситуацію.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Наразі вже розроблено проект законодавчих змін, який передбачає підвищення заходів із біологічної безпеки та збереження тваринництва в Україні. Плануються прийняття порядків використання коштів на протиепізоотичні заходи, фінансування заходів щодо утилізації побічних продуктів тваринного походження. Ці документи зараз перебувають на стадії погодження та затвердження», — повідомив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

2702
2702

При цьому він пояснив, що йдеться про зміни до чинної Інструкції з профілактики та боротьби з АЧС, прийняття Інструкції з утримання свиней, урядової Постанови про посилення ветеринарно-санітарного контролю під час переміщення тварин та харчових продуктів тваринного походження.

Дослідження: Ринок переробки фруктів та овочів активно росте

Світовий ринок все більше потребує фруктів та овочів, які пройшли глибоку переробку. Якщо у 2014 році ця галузь сягнула $203,3 млрд, то у 2020 р. очікується ріст до $319,9 млрд.

Про це з посиланням на звіт американської консалтингової компанії Zion Market Research повідомляє «Шувар».

Як відзначають експерти, ринок плодоовочевої переробки досить швидко еволюціонує, щороку збільшуються інвестиції в цей сектор, крім того, інтенсивно зростає експорт в країнах з більш-менш розвинутим виробництвом. При цьому такі види обробки як сушіння, консервування, заморозка, приготування джемів та соків, особливо популярні через те, що продовжують термін реалізації та придатності продуктів, а це допомагає споживачам отримувати поживну та корисну продукцію протягом всього року.

2703
2703

Розвитку галузі сприяє зміна звичок у споживанні продуктів харчування. Потреба у доступних свіжих та здорових продуктах, які не потребують довгого приготування, щороку зростає. На розвиток галузі також впливають і підвищення купівельної спроможності населення та урбанізація суспільства загалом. Це, в свою чергу, стимулює розвиток технологій переробки фруктів та овочів, говориться в повідомленні.

Вибір читачів за тиждень

Відео