Активісти впіймали браконьєрів

Півтора десятка риб, які коптилися на території рятувальної бази, та рибальську сітку на кількадесят метрів знайшли активісти ввечері середи, 2 березня.

Чималі карасі, товстолобики та інша риба спокійно коптиться в два яруси - таку картину застали громадські активісти Тернополя на території. Самі ж рятувальники спершу заховалися.

- Ми вже четвертий день тут чатували, - розповідає директор ГО "ПКТМЕ "Скеля""  Андрій Об'єщик. - Нам рибалки вже не раз розповідали, що бачили, як з території рятувальної бази випливав човен,і звідти кидали сітки. Однак жодного разу не засікли, коли ж на човні випливали, аби ті сітки згорнути.

Таким чином активісти зрозуміли, що є система, як сітки затягують на територію бази. Час, коли це відбувається, також вирахували, виходячи з того, що після 20 год сіток на ставі вже немає, а от вдень ще є. Так і вирішили перевірити територію після 17.00, повідомляє «20 хвилин».

- Прийшли з хлопцями, глянули, що сітки є у воді, тож вирішили не тягнути - на території бази побачили коптилку, де було риби в два яруси, - продовжує пан Об'єщик. - На гарячому застукали трьох рятувальників. Схема витягування риби виявилася простою: вони прикріпили сітки до "лебідки" і таким чином затягували вилов, не виходячи з приміщення.

Щоб рятувальники не втекли, активісти заблокували їхні авто і викликати слідчих. Кореспондент  20minut.ua приїхала на місце якраз перед ними, близько 18.00. Що ж до самих обвинувачених, то ті не на камеру кажуть, що сітки не їхні, адже поруч ще є два об'єкти, звідки могли їх закинути у воду. А знайдена риба на коптилці таки належить їм. Мовляв, купили. На запитання журналіста. нащо трьом чоловікам кілька кілограмів риби, відповіли коротко.

- Скоро 8 березня, от і готуємося.

На місці події працюють слідчі, деталі обіцяємо повідомити згодом.

Нагадаємо, саме сьогодні ми писали, що двоє браконьєрів, яких також впіймали в районі Дальнього пляжу, заплатять штраф та компенсують збитки за незаконний вилов риби.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео