Дарія Шевченко

Альтернатива елеваторів: де аграрії зберігатимуть новий урожай

Для зберігання нового урожаю аграріям рекомендують закупити спеціальні рукави

Нещодавно Україна, Туреччина та ООН підписали угоду під назвою «Ініціатива щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів». Дзеркальну угоду підписали представники Туреччини, ООН та росії. Документ закріплює контроль за портами з Україною та не послаблює санкцій проти росії.

Іван Чайківський, народний депутат України в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив, що українські судна вже завантажені зерном та з дня на день повинні відправитися. Нардеп розповів, чи буде місце, аби зберігати новий урожай.

Днями у Верховній Раді ми проголосували за законопроєкт, в рамках якого забирається мито з так званих «рукавів», в яких можна зберігати зерно. Це спеціальні рукави, які мають довжину 25 або 50 метрів, в них закладається зерно спеціальними машинами. Зерно там може зберігатись доволі тривалий проміжок часу, – каже Іван Чайківський. – Такі рукави допоможуть аграріям заповнити ту дірку, яка в нас є з нестачею елеваторних потужностей. Тому зберігати нове зерно ми матимемо де.

До слова, впродовж червня через річкові порти, автомобільний транспорт, залізницю вдалось відправити 2,5 млн тонн зерна. В липні – на 100-150 тисяч тонн більше. Детальніше – у відео.

Фото з відкритих джерел, відео: 1+1

Вибір читачів за тиждень

Відео