Тамара Коблик

Україна вийшла у фінал Євробачення-2024 (відео)

 Україна оновила рекорд Євробачення. Ми - єдина країна, що завжди проходила у фінал

У вівторок, 7 травня, у шведському Мальме відбувся перший півфінал Євробачення-2024, де з-поміж 15 країн-учасників до фіналу пройшло десять виконавців — серед них і представниці України alyona alyona & Jerry Heil, які виступили з піснею «Teresa & Maria» під номером 5. Про це пише Суспільне.

З першого півфіналу у фінал пройшли 10 учасників:

alyona alyona & Jerry Heil вийшли на сцену Malmö Arena під номером 5 та вразили глядачів змістовною постановкою від дворазової номінантки «Ґреммі» — Таню Муіньо. Під час виступу українських представниць сцена головного Пісенного конкурсу Європи стала полотном для вшанування жіночої сили, стійкості та єдності. Серцем номера стали глибокі емоції артисток та візуальні інструменти, які резонують із крихкістю людського існування та стійкістю, необхідною для подолання життєвих викликів.

Наприкінці виступу alyona alyona & Jerry Heil подякували всім за підтримку України.

Зйомки візитки, яка передувала виступу представниць України, проходили на головному залізничному вокзалі Києва — символі незламності й об’єднання, місці, де вирують справжні емоції, бо саме там нині зустрічаються українці після довгого розставання.

Зазначимо, що місце України у півфіналі буде оголошено лише після фіналу конкурсу. А сьогодні, згідно регламенту, були озвучені країни-фіналісти рандомно.

Крім 15 учасників, які змагалися за право потрапити у фінал Пісенного конкурсу, в першому півфіналі вперше були повністю представлені виступи трьох країн, які автоматично потрапляють до фіналу — Німеччини та Великої Британії, а також країни-організаторки цьогорічного конкурсу — Швеції.

Разом з тим Україна оновила рекорд Євробачення. Ми - єдина країна, що завжди проходила у фінал.

Фото та відео Суспільне.Євробачення

Вибір читачів за тиждень

Відео