Віра Олександрович

Аж 11 ручних осколкових гранат, вибухові речовини і набої вилучили на Тернопільщині

СБУ

Управління Служби Безпеки України у Тернопільській області проводить комплексні заходи щодо протидії посяганням на національну державність України.

Про це повідомили у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в області. За результатами такої діяльності, упродовж 2021 року: - нейтралізували 19 спроб дестабілізації ситуації у регіоні; - розпочали 12 кримінальних проваджень за матеріалами СБУ; - 9-ти іноземцям, які здійснювали діяльність на шкоду національним інтересам України, заборонили в’їзд в Україну.

- До слова, були у цей період і резонансні розслідування, - уточнюють в УСБУ.

Графіка
Графіка

Серед найвідоміших справ: - документування факту сприяння уродженцем Тернопільщини окупаційній адміністрації Криму у проведенні незаконних виборів до «органів місцевого самоврядування» на півострові; - встановлення особи жителя Тернопільської області, який у соціальних мережах закликав до захоплення влади; - оголошення про підозру учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Криму»; - викриття місцевого жителя, який у 2014 році у Маріуполі брав участь в організації псевдореферендуму

- Також спецпризначенці на Тернопільщині системно протидіяли незаконному обігу зброї та засобів ураження, що потенційно можуть бути використаними у вчиненні злочинів терористичного характеру, - уточнили в УСБУ.

Так, упродовж року із незаконного обігу вилучили: - 3 кг вибухових речовин; - понад 1 тис. набоїв до стрілецької зброї; - 11 ручних осколкових гранат.

Фото авторки, графіка - Сектору взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео