Бабуся з Бережанщини "врізалася" у підземну газову магістраль

Факт самовільного підключення до газової мережі на господарстві 66-річної жительки села Жуків Бережанського району задокументували правоохоронці.

Через необліковану трубу газ потрапляв до помешкання жінки в обхід приладу обліку. Збитки ПАТ «Тернопільгаз» оцінили на суму майже у 15 тисяч гривень.

Як повідомив заступник начальника Бережанської раійвідділу внутрішніх справ Володимир Кушнір, крадіжку газу виявили робітники газової служби аварійно-відновлювальних робіт під час заміни газового лічильника у будинку пенсіонерки.

Демонтуючи апарат та перекривши, згідно з правилами, газопостачання, вони помітили, що газ й надалі продовжує надходити до будинку. Ретельно обстеживши усе газове обладнання, майстри виявили ще одну необліковану трубу. Про дане правопорушення проінформували правоохоронців.

Після проведення спеціалістами ПАТ «Тернопільгаз» спільно з правоохоронцями райвідділу огляду газової мережі, фахівці засвідчили незаконне споживання природного газу шляхом врізки труби у підземний газопровід з грубим порушенням правил безпеки газопостачання.

Слідчі Бережанського райвідділу міліції відкрили кримінальне провадження за част.1 ст.185 Кримінального кодексу України – крадіжка. Жінці оголошено про підозру.

Триває досудове розслідування.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео