Анастасія Кисіль

Банді грабіжників, яка діяла на Тернопільщині, загрожує до 15 років позбавлення волі

IMG_2032

Тернопільські слідчі скерували до суду обвинувальний акт щодо групи осіб, яка вчиняла розбійні напади та грабежі. Мова йде про банду грабіжників, яка тероризувала жителів Тернопільської і сусідньої областей.

Про це повідомляє Національна поліція Тернопільської області.

У ході досудового розслідування було встановлено, що до групи входили четверо осіб – усі  спортсмени. Зловмисники вчинили два злочини: на території Тернопільщини та Чернівців.  

- На лаві підсудних – четверо мешканців Львівщини, серед них батько з сином. Їх обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 186 (грабіж, що завдав значної шкоди потерпілому) та ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, - йдеться у повідомленні. 

Наприкінці грудня 2020 року від злочинних дій нападників потерпіло подружжя з Тернопільського району. Тоді лиходії підстерегли жертв біля їхнього помешкання та відібрали понад 250 тисяч гривень. У лютому 2021 року зловмисники вчинили розбійний напад на жителя Чернівців, привласнивши 140 тисяч євро.

Перш ніж піти на злочин, підозрювані стежили за своїми жертвами, вивчали їхній шлях та місця перебування, а за пограбовані кошти купували дорогі іномарки та відпочивали на елітних світових курортах.

- Діяльність даних осіб поліцейські документували упродовж кількох місяців. Масштабну спецоперацію із затримання підозрюваних правоохоронці провели в міжнародному аеропорту «Бориспіль», куди після чергового відпочинку повернулися зловмисники. Під час обшуків у чоловіків вилучили автомобілі, балаклави, якими вони користувалися при вчиненні нападів, а також іноземну та українську валюту, - йдеться в повідомленні.

Pasted into Банді грабіжників, яка діяла на Тернопільщині, загрожує до 15 років позбавлення волі
Pasted into Банді грабіжників, яка діяла на Тернопільщині, загрожує до 15 років позбавлення волі

На даний час досудове розслідування завершено. Матеріали кримінального провадження  слідчі Головного управління Нацполіції Тернопільщини скерували до суду. За вчинене зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео