Орест Сарматський

Бандити вимагали 2 млн гривень від фермера (Агроновини)

1702 (Copy)

У Луганській області поліція затримала трьох осіб за підозрою у вимаганні 2 млн гривень у місцевого фермера. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції. 

Слідство вважає організатором злочинної групи затриманого чоловіка, а його спільницями —  двох жінок.

Один з фермерів, у якого вимагачі зажадали 2 млн гривень, звернувся в поліцію.

- Злочинцям він сказав, що не володіє всією сумою, і ті погодилися отримувати виплати частинами. Тим часом правоохоронці задокументували процес передачі грошей, —  йдеться в повідомленні.

Трьох підозрюваних затримали на блокпості «Кремінна-Торське» після того, як фермер віддав їм останню частину суми —  500 тисяч гривень. Поліція також провела обшуки за місцем проживання затриманих.

У них вилучили 500 тисяч гривень, 28 тисяч доларів, золоті прикраси, мобільні телефони, банківські картки, наркотики і психотропні речовини. В рамках слідчих дій було встановлено, що підозрювані вирощували вдома канабіс.

Затриманим інкримінують ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу (вимагання в складі групи осіб). Якщо вина буде доведена в суді, їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Прокуратура готує клопотання про взяття підозрюваних під варту на час досудового розслідування.

 

Україна має шанс наростити виробництво гороху

1702 (Copy) – копія
1702 (Copy) – копія

Для України відкриваються нові можливості для нарощування виробництва гороху в наступні роки. Основними імпортерами українських бобових традиційно є Індія, Туреччина, Пакистан та країни ЄС.

Окремо серед імпортерів потрібно виділити Китай, який скоро стане покупцем українського гороху, повідомила президент ГС «Співтовариство виробників і споживачів бобових України» Антоніна Скляренко.

За її словами, починаючи з 2016 року, Україна щорічно нарощувала обсяги виробництва гороху, і тільки останні два сезони показують зменшення посівних площ на 10-12%.

За даними ГС «Співтовариство виробників і споживачів бобових України», посівні площі під горохом у 2019 році становлять 243,4 тис. га (в 2018 р. — 431,4 тис. га), вироблено 583 тис. т (в 2018 р. — 774,91 тис. т).

Цьогоріч із бобових лише під квасолею збільшились площі посівів порівняно з 2018 роком до 42 тис. га (в 2018 р. — 40 тис. га).

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео