Орест Сарматський

Безкоштовне житло: фермери і громади запрошують переїжджати в село (Агроновини)

2901 (Copy)

У селі Вишківці (Вінницька обл.) пусткою стоїть близько 200 будинків.

Населення села скорочується, зменшується кількість учнів у школі, а фермерам не вистачає працівників. Тому місцева влада запрошує всіх охочих переїжджати в село. Їм пропонують безкоштовне житло і роботу.

Раніше пропозицією вже скористалось кілька родин переселенців з Донеччини. Вони цілком задоволені своєю новою домівкою.

Сільський староста Віктор Васильчук говорить, що у Вишківцях не вистачає виховательок, вчителів, медсестри. Утім запрошують в село не лише цих фахівців, а й усіх охочих.

Місцевий фермер Сергій Довгий пропонує вакансії доглядальників тварин, механізаторів, водіїв. Зарплата на його господарстві стартує від 7 тис. гривень. Усе залежить від професії.

Якщо хтось погодиться переїхати у Вишківці і кількість жителів села зросте, громаді вдасться зберегти школу та дитячий садок.

Джерело: seeds.org.ua.

 

Скільки українців хотіли б споживати органічні продукти?

Цього тижня відбулася презентація першої в Україні масштабної кампанії з популяризації органічних продуктів.

Проєкт об’єднав виробників органічної продукції, професійні асоціації та спілки, представників креативної індустрії та ЗМІ.

Головне гасло: обирай органічні сертифіковані продукти.

Опитування показало, що 70% українців готові споживати таку продукцію. Промо-кампанія дає покупцям розуміння, як відрізнити органічні продукти, та де їх знайти.

За словами виробників органічної продукції, всі інвестиції, донорська підтримка та підтримка держави не настільки важливі, як постійний попит з боку споживачів. Якщо завдяки кампанії вдасться підвищити рівень довіри та обсяги споживання органічних продуктів в Україні, то її організатори впевнені, що ринок розвиватиметься дуже стрімко.

Джерело: seeds.org.ua.

Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео