Ростислав Фук

У бібліотеці на Тернопільщині придумали, як раціонально позбутися російськомовних книг

Акція сільської книгозбірні викликала інтерес і в дітей, і в дорослих

У  селі Острів Великоберезовицької громади книгозбірня оголосила акцію про збір російськомовних книжок задля їх переробки та придбання за виручені кошти літератури українських авторів. Про це пише Сільський Господар плюс.



З початком російської агресії як акт протесту проти духовного носія московського варварства – російської мови, ми провели списання і вилучення з книжкового фонду бібліотеки книг російських авторів, – каже бібліотекарка з Острова Галина Шуба. – Твори ворожою мовою нам непотрібні. Полиці на стелажах звільнились, і тепер разом із односельцями ми активно наповнюємо їх рідною літературою.

Акція сільської книгозбірні викликала інтерес як у дорослих, так і в юного покоління. Приходять школярі, молодь, бабусі з маленькими онуками. І не лише приносять російськомовні, але й дарують видання рідною мовою українських авторів із сімейних книжкових колекцій.

Мова має значення! – наголошує Галина Шуба. – Так ми не лише перетворюємо російські книжки на «зброю» проти московської орди, а й збагачуємо духовний світ наших читачів потрібним, рідним, справжнім.

Авторка: Тетяна Щирба

Вибір читачів за тиждень

Відео