Тамара Коблик

Білецька громада провела в останню дорогу Героя Сергія Ковальчука (фото)

36-річний Сергій Ковальчук загинув 15 липня 2023 року внаслідок поранень отриманих від вибухової травми на Донецькому напрямку. Вічна пам'ять

Вчора, 21 липня, жителі Білецької громади провели в останню дорогу загиблого захисника України Сергія Ковальчука, який героїчно віддав життя за Батьківщину, захищаючи її незалежність та оберігаючи вільне життя нашого народу на своїй землі від зазіхань московських орд. Про це повідомили у пресслужбі громади.

36-річний Сергій Ковальчук був солдатом в лавах ЗСУ. Загинув 15 липня 2023 року внаслідок поранень отриманих від вибухової травми на Донецькому напрямку.

Щоб віддати останню шану, помолитися за спочилого захисника Вітчизни, зібралися рідні, друзі, односельці, побратими та жителі Білецької громади.

Сергій – приклад героїчної боротьби, воїн, що мужньо оберігав свій народ, був патріотом та вірним сином України, - йдеться у повідомленні пресслужби Білецької громади.

Живим коридором зустрічали Героя на його останній дорозі до вічного спочинку. Похоронна процесія, із сумом і сльозами на очах, під тужливу пісню-реквієм «Гей, плине кача» та скорботний церковний дзвін, поволі рушила до храму святого апостола і євангеліста Луки, де звершили чин похорону воїна Сергія. По дорозі, на знак жертовності і подяки, люди ставали на коліна і розсипали пелюстки квітів.

У проповіді священники закликали пам’ятати Героя, пам’ятати складену ним жертву на вівтар свободи та гідно жити і робити все задля Перемоги.

Останні військові почесті Герою віддали присутні від імені Головнокомандувача ЗСУ військовослужбовці.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Сергія Ковальчука з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, у запеклих боях з ворогом загинув боєць 35-го окремого стрілецького батальйону, солдат, гранатометник Володимир Романишин.

Фото пресслужби Білецької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео