Орест Сарматський

Білл Гейтс вважає, що багаті мають відмовитися від натурального м’яса на користь штучного (Агроновини)

2701 (Copy)

Багаті країни повинні відмовитися від натуральної яловичини, оскільки велика рогата худоба виділяє в атмосферу метан в процесі життєдіяльності.

Про це в інтерв'ю американському виданню MIT Technology Review заявив засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, обговорюючи свою нову книгу «Як уникнути кліматичної катастрофи», пише agropolit.com.

- Бактерії в травній системі тварин також виділяють метан при перетравленні трави, – сказав Гейтс.

Мільярдер вважає, що всі багаті країни повинні перейти на 100% синтетичну яловичину. Для бідних країн він зробив виняток. Він не думає, що 80 найбідніших країн їстимуть синтетичне м'ясо.

В Африці Гейтс пропонує використовувати генну модифікацію тварин, щоб різко збільшити кількість яловичини на душу населення, контролюючи при цьому обсяг викидів метану.

Бізнесмен зазначив, що перехід до альтернативи натуральному м'ясу складний не тільки з фінансової точки зору, але і з політичної в країнах з високим і середнім рівнем доходу.

До смакової різниці між штучної та натуральної яловичиною можна звикнути. Згодом смак навіть стане кращим, впевнений бізнесмен.

- Націнка на екологічність досить помірна, щоб дозволити змінити поведінку людей або використовувати регуляторні правила для того, щоб повністю змінити потреба, – зазначив Гейтс.

Ціни на зерно та цукор вищі світових  – експерт

Ціна на цукор в Україні кілька місяців на 30-40% вищою за світові ціни, внаслідок чого ціни на кондитерку виросли на 10%. Те ж стосується ціни на зерно.

Про це в інтерв'ю Українським Новинам  заявив  голова Асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк, пише  agropolit.com.

- Причини зростання цін на сировину різні. Зокрема, це і світові тренди зростання цін на сировину АПК в умовах незрозумілих прогнозів подальшого впливу пандемії на світову економіку. Україна повторює світові сировинні цінові тренди, але з нашої внутрішньоукраїнського специфікою. Наприклад, ціна на цукор в Україні кілька місяців є на 30-40% вищою за світові ціни. Можна було б імпортувати цукор, але заважає заборонне мито, – сказав він.

Балдинюк зазначив, що ціна на зерно в Україні також вище світових цін.

2801 (Copy)
2801 (Copy)

За його словами, багато країн завбачливо закуповують пшеницю, жито, масло, поповнюючи свої держрезерви, щоб потім здійснювати товарні інтервенції, пом'якшуючи цінові диспропорції на внутрішніх ринках.

При цьому Балдинюк підкреслив, що Україна експортує мільйони тонн зерна і фактично скасувала можливість застосування товарних інтервенцій.

Тому, на його думку, в Україні, хоча за офіційними балансами є профіцит зерна, внутрішня ціна тримається на дуже високому рівні.

Відзначається, що зерновики за рахунок високих експортних цін отримали достатньо обігових коштів, щоб займати вичікувальну позицію на ринку, утримуватися від продажу зерна, сподіваючись, що завтра ціна ще більше зросте.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео