Остерігайтесь телефонних дзвінків від невідомих: більше 40 000 гривень втратили жителі Тернопільщини

maxresdefault

Громадяни продовжують довіряти невідомим особах, які представляються співробітниками фінансових установ. Аферисти розповідають потенційним жертвам про блокування рахунків, про збій системи та просять назвати персональні дані.  Як тільки місцеві мешканці повідомляють конфіденційну інформацію, одразу отримують сповіщення про зняття готівки.

Від таких злочинів постраждали двоє мешканців області. Тернополянка втратила понад 2 2000 гривень, а  жителька Кременецького району 20 000 гривень, пише dosie102.te.ua.

За даними фактами правоохоронці розпочали досудові розслідування відповідно до статті 190 Кримінального кодексу України.

Проводяться оперативно-розшукові заходи, щодо встановлення осіб причетних до протиправного.

Правоохоронці звертаються до власників карткових рахунків:

• не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте паролі у гаманці чи разом з карткою;

• не повідомляйте ваші персональні дані ( номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр.

У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео