Тамара Коблик

Біля пам'ятного хреста у Тернополі освятили воду на Йордан (фото, відео)

Міжконфесійний молебень та чин освячення води провели на Набережній ставу

Третій празник різдвяних свят – світле свято Хрещення Господнього відзначають у суботу 6 січня. З нагоди Водохреща, традиційно на набережній Тернопільського ставу біля памʼятного хреста відбувся міжконфесійний молебень та чин освячення Йорданської води. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Стараймося сумлінно виконувати Божі заповіді. Нехай освячена вода скріпить нашу віру, скріпить віру в Українську Перемогу,- наголосив владика Василій Семенюк - Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ. 

До спільної молитви долучились тернополяни, представники влади. Перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук привітав жителів Тернопільщини з Богоявленням. 

Йорданська вода - це оберіг для кожного з нас. Вона оздоровлює, зцілює, додає сил. Цьогоріч ми знову зустрічаємо свято Богоявлення у час, коли вся Україна зранена ворожими обстрілами та фронтовими окопами. Ми скроплюємо освяченою водою кожен куточок української землі з вірою, що очистимо нашу територію від сил нечисті, яка прийшла на нашу землю. Нехай Йорданська вода змиє горе та страждання, недуги та біди, укріпить душу та тіло українців, додасть нам здоровʼя та сил пройти всі випробування. Нехай Боже благословення зійде на кожну родину! Бажаю перемоги та миру усім нам,- сказав Володимир Болєщук.

Читайте також: Як безпечно купатись у водоймах на Водохреща

З кранів тернополян тече освячена Йорданська вода (фото)

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео