Віра Олександрович

Бізнесменам на Тернопільщині вже повернули 100 млн грн

гроші

Бізнесменам на Тернопільщині вже повернули з бюджету 100 млн грн податку на додану вартість (ПДВ).

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж двох місяців 74 суб’єкти господарювання-юридичні особи з Тернопільщини заявили про бюджетне відшкодування ПДВ на розрахунковий рахунок, - кажуть у податковій. - Задекларована ними сума до повернення склала 83 млн грн.

До початку березня бізнесменам відшкодували, з урахуванням перехідних залишків попередніх періодів, - 100 млн грн. Порівняно з аналогічним періодом торік сума повернення зросла на 6 млн грн, адже за січень-лютий 2020-го юрособи отримали лише 94 млн грн відшкодованого ПДВ.

- За результатами проведених перевірок, наші працівники у 2021-му вже упередили 700 тис. грн неправомірно заявленого до бюджетного відшкодування ПДВ, - уточнюють податківці. - Ця сума - проти 10 тис. грн торік. Залишок  невідшкодованих сум ПДВ на початку березня складав 60 млн грн, причому щодо 44 млн грн тривають перевірки і процедура бюджетного відшкодування, а 16 млн грн перебувають на стадії судового та адміністративного розгляду.

Нагадаємо, право на бюджетне відшкодування мають усі платники ПДВ, незалежно від терміну реєстрації, у яких є правомірне сформоване від’ємне значення між сумою податкового зобов’язання і сумою податкового кредиту.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео