Віра Олександрович

Боротьба із олігархами – ось чим переймаються тепер у Тернополі (фото, відео)

Сесія1

Звернення депутатів Тернопільської міської ради до Верховної Ради України щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень отримало 29 «за».

Нагадаємо, 24-та сесія відбулася вчора, 20 квітня. На засіданні розглянули чимало цікавих питань (читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Доповідав із цього питання про боротьбу з олігархами керівник фракції ВО «Свобода» Назарій Редьква. Причому через шум у залі робити це депутату було доволі складно.

[embed]https://youtu.be/F_CVzF40fj8[/embed]

Власне, не дивно, що до трибуни пішов саме Назарій Редьква, адже про боротьбу із олігархами нещодавно оголосили його однопартійці, причому – зробили це доволі голосно. Цитуємо ухвалений документ: «Найбільші виклики, які сьогодні постали перед українцями, це – війна, корупція і тотальне зубожіння нації. Але найстрашніше – непевність у завтрашньому дні, тривога кожного українця за майбутнє дітей. Причиною цього є олігархія.

По-перше, олігархія є основою системної корупції. Попри створення нових антикорупційних органів і задекларовану на найвищому рівні боротьбу з корупцією, її рівень лише зростає. Боротьба йде лише з окремими проявами корупції, а це не може розв’язати проблему системно, бо не торкається її основи – олігархії, яка є зрощенням великого кримінального капіталу з державною владою. Адже саме олігархи залишаються головними акціонерами влади в Україні впродовж чверті століття. Це вони корумпують увесь державний апарат, за що отримують можливості за безцінь приватизовувати підприємства і творити приватні монополії, не платити податки і вивозити награбоване в офшори, «освоювати» державний бюджет через різноманітні тендери та дотації, обкладати українців непомірними тарифами та цінами за товари і послуги.

По-друге, олігархія є причиною зубожіння українців. Падіння рівня життя більшості українців – це зовсім не «дешевий популізм», а доконаний математичний факт. У визискуваній олігархами Україні її громадяни мусять працювати за 190 євро на місяць, що є найнижчою середньою заробітною платою в Європі. Ця сума у понад п’ять разів менша за середню зарплатню у крихітній непромисловій Естонії, яка одночасно з нами позбулася колгоспного совєцького ярма, майже в чотири рази менша за середню заробітну плату в Польщі, яка починала з нижчих порівняно з Україною стартових позицій на початку 90-х років, і навіть менша, ніж у сусідніх Білорусі та Молдові.

По-третє, олігархи є лютим ворогом середнього класу. Вони панічно бояться конкуренції, яка підриває їхню монополію як найшвидший спосіб отримання надприбутків. Олігархи прагнуть закріпачити українців, змусити націю працювати на себе задурно, але купувати – в рази дорожче. Тому олігархія ніколи не дасть підняти голову середньому класу. Як наслідок, серед працьовитих українців є лише 3-5% реального середнього класу, а в розвинутих країнах – від 40 до 70%.

По-четверте, олігархія зацікавлена у війні без кінця. Бо поки Нація воює, олігархи мародерствують. Вони гендлюють із країною-агресором та ведуть торгівлю на крові з окупованими територіями. Поки цивілізований світ впроваджує санкції, влада України нарощує на 28% товарообіг із країною-агресором, а громадяни Московії, які включені до санкційних списків Європи та США, досі володіють третиною українських обленерго….»

Люди_зала2
Люди_зала2

Зрештою, озвучив політик і Антиолігархічний пакет докорінних перетворень із 5-ти пунктів:

  1. 1. Повернення капіталів із офшорів i ліквідація схем виведення грошей з України: «Про денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї» № 0001-1 від 02.12.2014 р.; «Про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування» № 1112 від 28.11.2014 р.
  2. Демонополізація і ліквідація олігархічної моделі економіки: «Про ліквідацію приватних монополій» № 1109 від 28.11.2014 р.
  3. Заборона приватизації стратегічних підприємств: «Про внесення змін до Закону України «Про приватизацію державного майна» (щодо мораторію на приватизацію державного майна до стабілізації ситуації у державі)»№ 2424а від 21.07.2015 р.
  4. Деолігархізація енергетики і справедливі тарифи: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення енергетичної безпеки України)» № 6341 від 11.04.2017 р.; «Про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу» (щодо особливостей функціонування газорозподільної системи)» № 6583 від 12.06.2017 р.; «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України» № 2408а від 17.07.2015 р.
  5. Земля ‒ власність нації: «Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення» № 2906 від 19.05.2015.

- Враховуючи викладене, ми, депутати Тернопільської міської ради, вимагаємо від Верховної Ради України негайно внести на розгляд та ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень. Тільки таким шляхом ми витягнемо Україну з ями корупції, зубожіння народу та війни, - саме цими словами завершується звернення, яке незабаром відправлять до Києва..

Сесія3
Сесія3

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео