Борщів може залишитися без блага цивілізації

Південна частина району не має радіотелевізійної станції.

Відбулася робоча зустріч директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської ОДА  Ясіновського В.А. з директором Тернопільської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Макаром Р.В., на якій розглянуто питання щодо функціонування цифрового телерадіомовлення в області.

Згідно з угодою Міжнародного союзу електрозв’язку ("Женева 2006"), Україна повинна перейти з аналогового на цифрове телебачення до 2015 року. Цей перехід зумовлений тим, що можливості частотного ресурсу аналогового телебачення себе вичерпали, стало неможливим збільшувати кількість програм для трансляції, у тому числі в нашій області, а також покращувати якість передачі телевізійних сигналів. Це обумовлює необхідність створення в Україні до 2015 року повноцінної інфраструктури цифрового телерадіомовлення та вирішення питання забезпечення доступу населення до загальнонаціональних програм мовлення в цифровому форматі, оскільки після завершення зазначеного періоду припиниться функціонування аналогового мовлення і на частині території України, де не буде створено інфраструктури цифрового телерадіомовлення, програми державного телерадіомовлення не розповсюджуватимуться взагалі.

Через відсутність радіотелевізійної станції у Борщові, при формуванні частотного плану південна частина області залишається без частотного ресурсу, що не дасть можливості телевізійним і радіокомпаніям отримати ліцензії на право мовлення на цій території, оскільки частоти в регіонах будуть виділятися під реально існуючі радіотелевізійні станції з висотними спорудами для розміщення антен.

З метою забезпечення покриття цифровим сигналом всієї території області вирішили розробити проект програми з організації цифрового телерадіомовлення в Тернопільській області на 2015 - 2016 роки.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео