Віра Олександрович

Бронзову модель Парафіяльного костелу зможе мати у Тернополі кожен охочий (фото)

Незабаром кожен охочий зможе мати в себе вдома бронзову мінімодель тернопільського Парафіяльного костелу.

Про це вчора, 19 травня, повідомив краєзнавець Тарас Циклиняк. У дописі, зокрема, йдеться (цитую): «Мої добрі знайомі та колеги художник Дмитро Мулярчук (Dmytro Muljarchuk) та архітектор Володимир Кріса продовжують життя проєкту «Бронзовий Тернопіль». Днями з Києва приїхала чергова пробна модель Парафіяльного костелу…».

22
22

Ця подія зачепила краєзнавця, він радіє успіхам своїх друзів і всіляко їх підтримує. Тож принагідно зробив для них кілька фото.

«Представлена модель є комерційною частиною проєкту «Бронзовий Тернопіль», - йдеться далі в повідомленні. - А тому кожен охочий зможе замовити її у скульптора Дмитра Мулярчука».

33
33

Переглянути відповідне відео можна ТУТ.

Нагадаю, Володимир Кріса нещодавно сам повідомив, що «бронзових макетів» у Тернополі стане більше. Архітектор запевнив: «…бронзовий «цвинтар» втраченої архітектури в центрі Тернополя ми з колегами та меценатами і надалі розширюватимемо. Плануються нові макети та локації для туристів…». Натомість Дмитро Мулярчук анонсував появу першої тестової спроби 3D-друку зменшеної у 600 разів копії тернопільського Парафіяльного костелу у кінці березня. Тож тепер активісти вже отримали перші результати.

44
44

До слова, на фото видно, наскільки тонкою і довершеною є робота архітектора і скульптора, адже на такій мініатюрній моделі можна роздивитися навіть дрібні деталі архітектурної пам’ятки, знищеної за Союзу.

55
55

Довідка. Тернопільський парафіяльний костел Матері Божої Неустанної Помочі (пол. Kościół parafialny p.w. Matki Boskiej Nieustającej Pomocy w Tarnopolu) — римо-католицький парафіяльний храм у Тернополі. Він існував із 1908 до 1954 року в центральній частині міста. Тепер на його місці розташований ЦУМ.

Фото зі сторінки Тараса Циклиняка у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео