Віра Олександрович

Будівельники на Тернопільщині до 20 березня – під пильним контролем (фото)

Нарада2

Напрямки детінізації ринку праці у будівельній галузі обговорили на Тернопільщині.

Спільна нарада відбулася в Управлінні Держпраці у Тернопільській області. У заході взяли участь представники управління Пенсійного фонду, департаменту соціального захисту населення, обласного центру зайнятості, Держпродспоживслужби, Нацполіції та архітектурно-будівельної інспекції.

Податкову службу там представляла начальниця управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області Лариса Березюк. Учасники зібрання обговорили порядок проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо протидії незадекларованій праці серед суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері будівництва, та виплати ними заробітної плати вище законодавчо встановленого мінімуму.

Нарада1
Нарада1

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області, під час спільної наради проаналізували результати інформаційної кампанії щодо подолання незадекларованої праці у сферах торгівлі та громадського харчування, яка була проведена недавно. Про позитивні результати такої роботи розповіла представниця податкової служби краю.

- За результатами спільно проведених з управлінням Держпраці в Тернопільській області превентивних заходів, у податкових органах взяли на облік у січні 579 новостворених суб’єктів підприємницької діяльності: 142 юрособи і 437 приватних підприємців, - каже Лариса Березюк. - У лютому їхня кількість суттєво зросла до 941 суб’єкта господарювання: 151 юридична і 790 фізичних осіб, відповідно.

Березюк11
Березюк11

Вона також додала, що упродовж лютого 2 049 представників бізнесу подали 3 121 повідомлення про прийняття на роботу 4 956 найманих працівників.

Окрім того, учасники зібрання обговорили особливості проведення в області у період із 2 до 20 березня інформаційної кампанії щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин у будівельній галузі. Вони розробили спільні заходи, спрямовані на координацію дій інспекторів праці, представників податкової служби, Пенсійного фонду, Нацполіції, Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування, обласної і місцевих адміністрацій у проведенні роз’яснювальної роботи із легалізації зайнятості.

Фото, надані Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео