Орест Сарматський

Буйволів годують та доять під музику: екскурсія на екоферму (Агроновини)

0501 (Copy)

За останній рік у Львівській області відкрилось більш ніж 20 ферм, які, крім тваринництва, займаються зеленим туризмом.

Наприклад, у селі Климець на Львівщині діє господарство, де утримують кіз, корів, буйволів, бджіл, варять сири, проводять екскурсії та дегустації. Відвідини такої ферми можуть бути чудовою ідеєю на вихідних.

На фермі 30 буйволів. Їх молоко містить великий відсоток жиру (до 11%), тому воно добре підходить для виробництва сирів. Буйволицям та коровам роблять масаж, а також вмикають інструментальну музику, оскільки доведено, що такі умови покращують показники надоїв. Одна буйволиця дає від 8 до 12 літрів молока на день. 

З нього виготовляють сири буррату та моцарелу. До сирів на фермі додають спеції. Це можуть бути карпатські трави, горіхи, трюфель.

Господарство у Климці відкрите для туристів щодня. Відвідувачам демонструють приміщення для утримування тварин, процес сироваріння, а також влаштовують дегустації сирів. 

Вартість екскурсії – 120 гривень. Також на фермі продають сири, які сподобались відвідувачам під час дегустації.

Джерело: www.seeds.org.ua

Штучну рибу та морепродукти виготовляють з допомогою грибів

З’являється багато штучних альтернатив м’ясу та продуктам тваринного походження, але лише 1% такої продукції у світі – це альтернатива морепродуктам.

Утім, такі інновації на ринку теж присутні. Так, з допомогою процесу ферментації різні види грибів можна перетворити на веганські замінники риби та морепродуктів. Такий спосіб культивації штучних продуктів зараз патентує американський стартап Aqua Cultured Foods.

Ферментація, або ж процес бродіння, грибів допомагає отримати продукт м’якої консистенції зі слизькою поверхнею. Такі штучні морепродукти та риба містять достатньо вітаміну В12.

Розкривати секрети культивації штучної “морської їжі” компанія не поспішає. Наразі триває процес патентування ферментованих продуктів.

Спочатку в Aqua Cultured Foods планують презентувати на ринку веганські креветки. Пізніше з’являться також штучна риба, кальмари та інші морепродукти.

Джерело: www.seeds.org.ua

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео