Тамара Коблик

Був у стані клінічної смерті: у Тернополі врятували чоловіка з ножовим пораненням серця

Під час операції серце зупинялося кілька разів, але хірургам вдалося зашити поранення і повернути хворого до життя

25 серпня близько 20:00 бригадою швидкої медичної допомоги у важкому стані було доставлено молодого чоловіка з ножовим пораненням в ліву половину грудної клітки. Чоловік був у стані клінічної смерті. Про це повідомили на сторінці Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги.

Задля врятування життя хворого, його було негайно доставлено в операційну, по дорозі проводилися реанімаційні заходи. Під час операції було констатовано проникаюче ножове поранення серця. 

Під час операції серце зупинялося кілька разів, але рішучі та професійні дії хірургів та анестезіологів дозволили зашити поранення серця та повернути хворого до життя. Операція дозволила стабілізувати стан хворого, - йдеться у повідомленні. - На даний момент пацієнт перебуває під динамічним наглядом хірургів, кардіологів та проходить реабілітаційний період.

Операційна бригада, що врятувала життя чоловіку: хірурги Гриньків Надія, Пелешок Олег, хірург-інтерн Попіль Іван, анестезіолог Сапіщук Надія, операційна медсестра Рудак Оксана.

Читайте також: 31-річного чоловіка ледь не зарізали у Тернополі.

Фото з відкритих джерел та Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги

Вибір читачів за тиждень

Відео