Ростислав Фук

«Це – терор»: президент – про ракетні обстріли Чорткова (відео)

Не було жодного тактичного чи стратегічного сенсу в цьому ударі, як і в абсолютній більшості інших російських ударів, каже Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський прокоментував у своєму зверненні ракетні обстріли Чорткова 11 червня, внаслідок яких у лікарнях досі перебувають 10 людей.

За його словами, не було жодного тактичного чи стратегічного сенсу в цьому ударі, як і в абсолютній більшості інших російських ударів.

Це – терор. Серед постраждалих є 12-річна дівчинка з Харкова, яка виїхала на Тернопільщину, щоб врятуватися від російської армії. І саме такі факти тепер визначатимуть сприйняття росії у світі. Не Петро І, не Лев Толстой, а діти – поранені, вбиті російськими ударами, – каже президент.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу постраждали 22 людини, серед яких 12-річна дитина. Про це на брифінгу 12 червня повідомили представники Ради оборони Тернопільщини.

Як повідомили у пресслужбі Чортківської міськради, у Чортків прилетіло 4 крилаті ракети типу «Калібр», загальна вартість ракет орієнтовно 26 млн доларів. 

Фото: Чортківська міська рада, відео: ТСН

Вибір читачів за тиждень

Відео