Євгенія Цебрій

«Це був не останній постріл»: влада розповіла про бомбардування Тернополя (відео)

На 39-й день війни був перший постріл в Тернопільську область, але на думку влади, не останній. Тому просять усіх не ігнорувати сигнал тривоги і спускатися в укриття.

Бомбардування Тернополя здійснив ворог увечері 3 квітня. Завдяки протиповітряній обороні, яка вчасно попередила даний факт, ракету знешкодили. Однак осколки пошкодили об'єкт критичної інфраструктури. Про це повідомив голова Тернопільської облдержадміністрації під час брифінгу 4 квітня. 

Ворог, на жаль, зараз б'є тільки по таких об'єктах. І цей об'єкт зараз у непридатному стані для використання. Інше: місце, який саме об'єкт - це закрита інформація, - каже він. 

На місці події працюють ЗСУ, ДСНС, які разом з поліцією проводять документування даного факту, дістають осколки. Людських жертв немає. 

По цьому об'єкту ми спрацювали напередодні. Тобто ми знали, що може бути така ситуація, і  всі превентивні заходи були вжиті до того. Тому маємо такий результат. Звертаюся до жителів краю. Вчорашня ніч показала багато коментарів, пропозицій з адресами, мало не з фотофіксацією. Не робіть цього, не допомагайте ворогу. Коли ви це все пишете, вас теж моніторять в інтернеті. Тому без фейків та попередніх оголошень. На питання: де і що прилетіло, вам будуть відповідати: «в сторону російського корабля», не ображайтеся, - наголосив Володимир Труш. 

Очільник області просить не розповсюджувати фейки та довіряти лише перевіреній інформації, яку подає влада. Якщо побачили щось підозріле, повідомляйте на лінію 102 чи 101. 

Як повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол, усі об’єкти критичної інфраструктури Тернопільщини перебувають під охороною. Відповідно коли відбувається сигнал тривоги, приходить оповіщення тих  людей, які там працюють, щоб мінімізувати заходи у випадку бобмардування. Також проводять оповіщення людей, які проживають навколо цих об'єктів 

Це був перший постріл в Тернопільську область, але думаю, не останній. Тому ми всі повинні бути готові. На сьогодні всі бомбосховища працюють, всі йдемо туди у випадку повітряної тривоги, - каже очільник поліції області. 

Як додає міський голова Сергій Надал, у Тернополі все повноцінно працює , місто живе своїм життям.



Фото і відео зі сторінки каналу Т1.

Вибір читачів за тиждень

Відео