Тамара Коблик

Центр відомого художника з Тернопільщини Івана Марчука розмістять у колишній будівлі посольства США

Музейно-культурний центр сучасного мистецтва планують створити у будинку на вул. Винниченка, 10 у Києві

Нежитлові будинки на Винниченка, що перебувають в управлінні Державного управління справами, передають до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України. Там створять музейно-культурний центр сучасного мистецтва Івана Марчука. Створення музею доручили Мінкульту. Про це йдеться в указі президента України Володимира Зеленського від 10 травня 2022 року.

Музейно-культурний центр сучасного мистецтва Івана Марчука буде у приміщенні, де до 2012 року розміщувалось посольство США в Україні. Сьогодні будівля законсервована і відключена від інженерних мереж.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука» ще рік тому.

86-річний Іван Марчук - уродженець с. Москалівка Лановецького району. У 2007 році потрапив до рейтингу «100 геніїв сучасності» за версією британського видання The Daily Telegraph. Автор понад 5 тисяч картин, написаних унікальною авторською технікою «пльонтанізм». Зараз цей стиль описують у світових енциклопедіях з мистецтва.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео