Віра Олександрович

Через карантин на Тернопільщині почали масово генерувати електронні ключі

Mobile business

У зв’язку з карантином жителі Тернопільщини почали активніше користуватися електронними сервісами податкової служби. Навіть електронних ключів згенерували майже втричі більше, ніж у І-му кварталі 2019-го.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області.

- Упродовж І-го кварталу 2020 року всі 17 Центрів обслуговування платників органів ДПС Тернопільської області відвідали 65 938 осіб, - звітують у податковій. – Наші фахівці надали їм 33 185 адміністративних послуг.

Що цікаво, у зв’язку із карантином кількість відвідувачів зменшилася. До того ж, жителі нашого краю активно користуються електронними сервісами, успішно застосовуючи ключі електронного цифрового підпису.

- Понад третину усіх адмінпослуг надали фахівці Тернопільського управління – 11 389 (34,30%), трохи менше Кременецького – 6 762 (20,4%) і Чортківського – 5305 (16%), - уточнюють податківці. - Працівники Теребовлянського і Козівського управлінь надали 4 592 (13,8%) і 3 712 (11,2%) адмінпослуг, відповідно. Окрім того, у ГУ ДПС в області таких було 1 425 (4,3%).

Найчастіше зверталися платники, аби отримати відомості із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків, а також картку платника податків і внести до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника.

- Такими послугами скористалися 11 833 і 10 105 відвідувачів, відповідно, - кажуть у податковій. - Також значну кількість послуг надали краянам, які звернулися щодо формування витягів із реєстру платників єдиного податку – 2 257, реєстрації платниками єдиного податку – 2 043, реєстрації книги обліку доходів та книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку – 1 976.

Нагадаємо, у ЦОПі Тернопільської ДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України надають послуги з безкоштовної видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, приватних підприємців та громадян.

- Так, упродовж січня-березня фахівці підрозділу згенерували 12 200 відкритих ключів електронного цифрового підпису, - констатують податківці. - Це - майже втричі більше, ніж у І-му кварталі 2019 р.

До речі, ДПС розробила серію відеоуроків для платників, де поетапно демонструють алгоритм дій користувача. Переглянути відео про те, як листуватися із податковою службою чи подавати звіти тощо, можна на вебпорталі ДПС України за посиланням або ж на Ютуб-каналі відомства чи на офіційній сторінці у мережі Facebook.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео