Орест Сарматський

Через модернізацію в інтернатах Тернопільщини стало на третину менше дітей

60322b96-999c-4c9d-a039-dc2625c42207

З початку року майже на 30 % зменшилася кількість дітей в інтернатних закладах в Тернопільській області. 

Цього вдалося досягти завдяки проєкту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України». Він передбачає реформування шести закладів на Тернопільщині, повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

- Тернопільщина – одна з чотирьох областей в Україні, де реалізовується пілотний проект. Його мета – зменшення кількості дітей в інтернатах. Наша мета не закрити заклади інтернатного типу, а створити на їх базі альтернативні варіанти. Йдеться про розвиток соціальних послуг на місцях, створення будинків сімейного типу, прийомних та патронатних сімей. І найголовніше, вони діятимуть лише в інтересах дитини, - зазначив керівник проєкту «Реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей у Тернопільській області» Володимир Кузьмінський.

Нагадаємо, реформування системи інтернатних закладів у Тернопільській області відбувається в рамках проєкту Міністерства соціальної політики України «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що впроваджується у партнерстві з Тернопільською обласною державною адміністрацією за сприяння Світового банку. Розпочався  проекту 1 січня 2019 року.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео