Орест Сарматський

Через пандемію українці майже вдвічі скоротили витрати на харчі (Агроновини)

0801 (Copy)

За час карантину українці були вимушені скоротити витрати на харчі майже удвічі.

Про це повідомляє Agronews.ua з посиланням на дані нещодавнього соцопитування R&B Group.

Експерти зазначають, що причина такого скорочення — пандемія коронавірусу.

- На продуктах нині економлять 44% опитаних. Третина українців стала рідше купувати дорогі речі, а кожен четвертий довго наважується, аби придбати предмет розкоші, — йдеться у повідомленні.

Оптимізація торкнулась витрат на одяг та відпочинок. Так, 49% опитаних обновляють гардероб економніше, а половина українців планують бюджетний відпочинок.

- Слід зауважити, що не економлять українці лише на освіті. У цій сфері скоротили свої витрати лише 7% опитаних. До слова, лише 5% українців не торкнулася коронавірусна криза, — зазначається у повідомленні.

На Суецькому каналі було заблоковано понад 60 тисяч с/г тварин

Через корок кораблів на Суецькому каналі заблокованими виявились 61 тис. сільськогосподарських тварин, зокрема, 60,4 тис. овець та 421 голова ВРХ.

Про це інформує Meat-Inform, з посиланням на Міністерство сільського господарства Єгипту.

- Кораблі з живою худобою прямували з Іспанії і Румунії до Саудівської Аравії. За погодженням з управлінням Суецького каналу, на борт цих суден піднялися три ветеринарні бригади, які оглянули тварин, — йдеться у повідомленні.

Міністр сільського господарства Єгипту Ас-Сейід аль-Кусейр повідомив, що загальний стан здоров’я тварин на всіх п’яти кораблях оцінюється як хороший, ніяких ознак епідемічних або інфекційних захворювань немає.

Зазначається, що тваринам було надано 190 т кормів та 120 т води.

Джерело: kurkul.com 

Вибір читачів за тиждень

Відео