Ростислав Фук

Через виїзд дітей за кордон на Тернопільщині закриють один із дитсадків

Працівникам садка, окрім людей пенсійного віку, запропонують аналогічну роботу в інших дошкільних навчальних закладах

садок

Роботу дитсадка №5 «Теремок» у Чорткові тимчасово призупинять. Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради у фейсбуці.

Рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету. Найголовніша причина – відсутність дітей. Садок в середньому відвідують 24-28 дітей. З початку повномасштабної війни з Чорткова виїхали та досі не повернулися 112 дошкільнят. Загалом садки Чортківської громади заповнені на 40%.

Також будівлі садка, а він знаходиться відразу у кількох маленьких старих корпусах – у незадовільному технічному стані. У «Теремку» стара та складна система опалення, котра потребує повної та дорогої модернізації.

Україну попереду чекає, напевно, найскладніший опалювальний сезон в історії Незалежності. Тож опалювати відразу декілька корпусів садка, який відвідує у середньому два десятки дітей – нераціонально та неправильно, – йдеться в повідомленні.

При підготовці до початку нового навчального року комісія, до складу якої входять і представники ДСНС, оглядали всі навчальні заклади громади на наявність найпростіших укриттів відповідно до нових вимог. Садок №5 не пройшов перевірку, оскільки будівлі установи не відповідають необхідним вимогам.

Усіх дітей переведуть в інші дошкільні заклади Чорткова на вибір батьків. У всіх садках міста є можливість прийняти таку кількість дошкільнят, кажуть у міськраді.

Працівникам садка №5, окрім людей пенсійного віку, запропонують аналогічну роботу в інших дошкільних навчальних закладах міста.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео