Тамара Коблик

Через забруднення тернопільського парку прокуратура вимагає стягнути з комунального підприємства майже пів мільйона гривень

Господарський суд відкрив провадження у справі

Прокурори Тернопільської окружної прокуратури звернулись до суду з позовом до комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» про стягнення шкоди, завданої навколишньому природному середовищу на суму майже 500 тис. грн. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Встановлено, що вищезгадане підприємство забруднило газони парку ґрунтом, видобутим з водойми Тернопільського ставу, переміщеним в парк та залишеним на території, не придатній до його складування.

Керівника комунального підприємства Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області притягнули до адміністративної відповідальності за адміністративні правопорушення та здійснили розрахунок збитків, завданих довкіллю внаслідок забруднення землі в парку «Топільче» та знищення газону. Претензія про необхідність відшкодувати збитки у розмірі майже 500 тис. грн надсилалась на адресу комунального підприємства, однак залишилась без реагування, а відповідно місцевий бюджет Тернопільської територіальної громади не доотримав зазначену суму коштів.

Відтак прокурори звернулись з позовом до суду.

Господарський суд відкрив провадження у справі.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео