Тамара Коблик

Чи будуть вихідні в Україні на великодні свята

Зазвичай на честь свята українцям дають додаткові дні відпочинку, але війна вносить свої корективи

На початку травня в Україні відзначають Великдень 2024 - найсвітліше і найочікуваніше свято для всіх християн. Навіть під час повномасштабної війни з Росією українці відзначатимуть Воскресіння Христове і молитимуться про якнайшвидшу перемогу у війні. Про це пише Уніан.

Зазвичай на честь свята українцям дають додаткові дні відпочинку, але війна вносить свої корективи. 

Вихідний на Великдень 2024 Україна

Вихідні дні на Великдень в Україні надаються згідно зі статтею 73 Кодексу законів про працю. Оскільки свято завжди випадає на неділю, неробочим днем оголошується понеділок, що настає за ним.

Цього року православне Воскресіння Христове випадає на 5 травня. Тому додатковий вихідний на Великдень 2024 надається 6 травня в понеділок.

Однак під час дії воєнного стану додаткові неробочі дні скасовуються. Для більшості українців 6 травня буде звичайним робочим днем. Утім, роботодавці на свій розсуд можуть дати співробітникам день відпочинку. Тож чи буде вихідний на Великдень - залежить від конкретної компанії.

Вихідні на великодні свята

Після Великодня віряни відзначають великодні свята, такі як Вознесіння та День Святого Духа. З великодніх свят офіційний неробочий день в Україні надається на Трійцю.

Трійця 2024 року настане 23 червня і, як і Великдень, завжди випадає на неділю. Тому додатковим неробочим днем має бути понеділок 24 червня. Як і у випадку з Воскресінням Христовим, вихідний на Трійцю 2024 року є необов'язковим під час воєнного стану і залежить від роботодавця.

Читайте також: Тернопільські католики вже освятили паски (фото, відео)

Скільки коштують великодні кошики на ринку у Тернополі (відео)

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео