Чоловіки та жінки поміняються місцями у прем’єрній виставі «Фараони»

Чоловіки прибирають, варять їсти та доглядають за дітьми, а жінки керують. Як розгортатимуться події і чим закінчиться ця історія, дивіться на прем’єрі вистави «Фараони», що відбудеться 26 березня цього року у Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка.

У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі імені Тараса Шевченка до Міжнародного дня театру, що відзначають 27 березня, традиційно готують прем’єру вистави. Цього року – це музична комедія «Фараони» Олександра Коломійця. Режисер-постановник Олег Мосійчук каже, попри те, що п’єса написана в п’ятдесяті роки, вона актуальна сьогодні.

– Ми нічого, власне, не адаптували свідомо, не переписували цей матеріал до дня сьогоднішнього, оскільки п’єса написана в 51-му році але ще раз кажу, ті речі щемливі, вони залишаються сьогодні щемливими також. Я переконаний, що вистава, на яку прийдуть глядачі, вона не буде пахнути архаїкою, а вона буде така сучасна, сьогоденна, – розповідає режисер Олег Мосійчук.

За сюжетом «Фараонів» чоловіки, які були начальниками, після чергового святкування уявили себе фараонами, а прокинувшись зранку, зрозуміли, що тепер всім заправляють жінки. Отож їм довелось опановувати нові професії: доярки, няньки та домогосподарки. Жінки перейняли на себе чоловічі обов’язки: командувати, сваритися та штрафувати чоловіків за неякісно, на їхню думку, виконану роботу. Ігор Сачко грає роль бухгалтера, каже, вжитися в образ чоловіка, який перетворився в жінку, складно, але цікаво.

– Я вже три тижні репетирую, себе жартома називаю, що я підкаблучник. Я встаю вдома, я перу, я прасую. Буває, по-різному буває. Скажу вам - несолодка жіночі доля і саме тому мені дуже цікаво і працювати. Ну звичайно, є свої складнощі і сьогоднішня репетиція… Ми ще не всі освоїли костюми, не всі декорації, сценографії немає і гриму немає, – говорить актор  (грає Аристарха) Ігор Сачко.

– Можливо, хтось візьме для себе урок цієї вистави, можливо прочитається десь, хтось, як жінка поводить себе вдома з чоловіком і навпаки. Тобто хочеться, все ж таки, щоб в нашому житті природа речей взяла верх і кожен мав своє місце. Жінка була жінкою завжди, незважаючи на те, яку вона посаду займає, – каже актриса ( грає Олену Устимівну) Вікторія Шараськіна.

Музичну комедію «Фараони» можна подивитись 26, 27, 31 березня та 3 і 14 квітня.

Вибір читачів за тиждень

Відео