Віра Олександрович

Чому жителям Тернопільщини повернули 13 мільйонів гривень

гривні

Жителям Тернопільщини повернули 13 мільйонів гривень податкової знижки. Левову частку цієї суми отримали ті, хто поніс витрати на навчання.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Торік на Тернопільщині правом на податкову знижку скористалися 5 343 особи, - уточнюють у податковій. - Упродовж 2020-му вони задекларували 69,9 млн грн витрат. Більшість із них, а це - 3 924 або 73,5%, стосувалися податкової знижки в зв’язку із понесеними витратами на навчання. 

Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) через сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя виявили бажання 1043 особи.

- Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами та понесеними витратами із оплати допоміжних репродуктивних технологій і усиновлення дітей скористалися 30 і 15 жителі Тернопілля, відповідно, - звітують податківці. - Повернули кошти також 13-ти декларантам, які понесли витрати у зв’язку з пожертвуваннями, також 13-ти людям – через видатки на будівництво (придбання) доступного житла. Податковою знижкою у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів скористалися 11 наших краян.

Отже, за наслідками перерахунків, декларантам на Тернопільщині загалом повернули 13 млн грн ПДФО. Нагадаємо, у 2021-му ввели чимало новацій, а також - нова деклараційна кампанія вже стартувала.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео