Тамара Коблик

Чотири зупинки серця, кома, забій головного мозку: у тернопільській лікарні врятували життя 16-річному юнаку

У Тернопільській обласній дитячій лікарні понад 20 днів боролися за життя 16-річного пацієнта

Історію щасливого порятунку та боротьби за життя і здоров'я 16-річного хлопця розповіли на сторінці Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні у фейсбуці.

26 березня 2023 року до Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні, після страшної ДТП, у критичному стані з численними травмами потрапив 16-річний юнак. І тоді почалася справжня боротьба за життя… чотири зупинки серця, кома, забій головного мозку, видалення селезінки, розрив печінки, відмова нирок… 

Незважаючи на критичний стан пацієнта, який поступив у анестезіологічне дитяче відділення з ліжками для інтенсивної терапії, лікарі нашого відділення спільно з лікарями-хірургами, нейрохірургами, неврологами та з Божою поміччю змогли врятувати життя ще зовсім молодої людини. Було проведено величезний об’єм роботи, ряд операцій. Враховуючи важкість стану, шансів було не багато, але ми з колегами не покладали рук, - зазначає лікуючий лікар Богдан Криницький.

За словами Богдана Володимировича, найбільша нагорода для нього - це коли Павло своїми ногами прийшов власноруч потиснути йому руку.

Хлопець пролежав у анестезіологічному дитячому відділенні з ліжками для інтенсивної терапії лікарні понад 20 днів.

Після стабілізації стану юнака транспортували на подальше лікування у Перше медичне об'єднання Львова.

Численні операції, місяці важкого лікування, тривала реабілітація… І ось, у нашу лікарню завітав особливий гість. Своїми власними ногами Павло, разом із батьками, прийшов особисто подякувати своїм рятівникам.

Нагадаємо, тернопільські медики врятували 38-річну жінку, у якої був гострий тромбоз.

Фото зі сторінки Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео