Тамара Коблик

«Цифра вражає»: на Тернопільщині за рік склали тисячі протоколів на п'яних водів

Підсумки 2023 року підбив начальник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко

Незважаючи на чималі штрафи, на Тернопільщині водії продовжують сідати за кермо п’яними. Про це на своїй сторінці у фейсбуці розповів начальник ГУНП у Тернопільській області Сергій Зюбаненко.
 
Він зазначив, що з початку року зафіксовано 3144 таких випадки.

Рік закінчується. Можна підбивати підсумки по деяких напрямках роботи. Зокрема, мене особисто вражає цифра кількості адмінпротоколів, які були складені поліцейськими нашої області щодо водіїв, котрі керували транспортними засобами, перебуваючи у стані сп’яніння, - зізнався він.

Крім того,  нетверезі за кермом – це одна проблема, яка тягне за собою ще одне порушення Закону -  спробу відкупитися від відповідальності за таке порушення.

Слідчі задокументували з початку року 143 факти пропозицій та надання неправомірної вигоди поліцейським. Як приклад, - останній випадок, коли жінка поклала до службового авто патрульних тисячу американських доларів, аби сина не притягували до відповідальності за керування авто у стані алкогольного сп’яніння, - відзначив Сергій Зюбаненко.

Очільник Поліції Тернопільщини попередив громадян, які хабарями намагаються домовитися про непритягнення до відповідальності.

Пам’ятайте, усі поліцейські, котрі несуть службу на автошляхах, у громадських місцях чи забезпечують публічну безпеку, мають нагрудні відеореєстратори. І  всі ваші протиправні вчинки фіксуються. Тому перш ніж «торгуватися» - подумайте про наслідки. Адже за надання чи пропозицію неправомірної вигоди службовій особі можна отримати до чотирьох років позбавлення волі – така санкція статті 369 Кримінального кодексу, - наголосив Сергій Зюбаненко.

До слова, за словами головного правоохоронця краю, з початку наступного року нагрудними відеореєстраторами будуть забезпечені всі поліціянти області.

Нагадаємо, протягом святкових вихідних тернопільські патрульні зупинили 25 водіїв напідпитку.

Фото зі сторінки Сергія Зюбаненка у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео