Тамара Коблик

Ціни на помідори та огірки рекордно зросли

Таку ситуацію учасники ринку пояснюють активним попитом в умовах скорочення пропозиції даної продукції

Ціни на тепличні огірки та томати в Україні продовжили зростати минулого тижня. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit, пише agronews.ua.

Так, українські тепличні комбінати пропонували огірок по 60-70 грн/кг ($1,64-1,91/кг), що в середньому на 13% дорожче, ніж тижнем раніше, томати надходили у продаж по 47-60 грн/кг ($1,28-1,64/кг), що на 10% дорожче.

Таку ситуацію учасники ринку пояснюють активним попитом в умовах скорочення пропозиції даної продукції. 

Пропозиція огірків на ринку скоротилася до мінімуму через завершення поточного обороту багатьма стаціонарними комбінатами. Водночас попит на огірки залишався на досить високому рівні, — пояснюють аналітики. 

Вибірки томатів у стаціонарних тепличних комбінатах зменшилися через похолодання в більшості регіонів країни. Крім того, у продаж практично не надходить дешевший томат із літніх теплиць.

Зазначимо, що навіть після чергового подорожчання сьогодні тепличні огірки та томати в Україні коштують у середньому на 10% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Гравці ринку не виключають, що виробники будуть продовжувати підіймати ціни. 

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео